Pleťové oleje a jejich účinek

Pleťové oleje a jejich účinek

 

Pleťové oleje a jejich účinek

v  zpomalují proces stárnutí pokožky, působí proti tvorbě vrásek

v  udržují pleť vláčnou a pružnou¨

v  zvyšují regenerační schopnosti plet

v  udržují hydratační schopnost pleti

v  chrání pleť před škodlivými účinky vnějšího prostředí

v  velmi rychle se vstřebávají, nezanechávají pocit mastnot

v  jsou vhodné pro všechny typy pleti,

v  velmi dobře působí i na problematickou a citlivou pleť

 

Pleťové oleje a jejich užití

Pleťové oleje nahrazují krémy.A jsou také zvláštním přídavkem do krémů, které si můžeme vyrobit samy, jak bude uvedeno v příštích kapitolách. Pleťové oleje jsou k dostání na trhu a vyrábějí je různé firmy. Vyberte si ten toho svého dodavatele!  Pleťový olej, stejně jako tak činíme s pleťovým krémem,  jemně vetřete do vyčištěné suché či vlhké pokožky obličeje, krku a dekoltu. Při pravidelném používání pleťových olejů ráno i večer budou výsledky zlepšení stavu pleti skutečně viditelné.

 

Příprava pleti před použitím pleťových olejů

Aby pleť mohla příjímat všechny potřebné látky obsažené v pleťových olejích, musí být čistá, hydratovaná a tonizovaná
1. Čištění - pleťová mléka důkladně a jemně vyčistí pleť
2. Hydratace a tonizace - pleťová voda a tonika zvyšují vlhkost pleti, jemně ji dočistí, osvěží, tonizuje některou z aromatických vod, například levandulovou, růžovou apod.
3. Regenerace a výživa - teprve nyní nanášíme pleťové oleje, které dodají energii, hydratují, zpomalují stárnutí a chrání pleť před vnějšími vlivy.

Nemusíme se namáhat s přípravou kosmetických olejů, pokud nemáme čas, protože na trhu najdeme kosmetické oleje, které jsou připravovány odborným způsobem a mají vynikající účinky. Jejich výhoda je, že jsou levnější, než mnohé pleťové krémy a přitom se lehce stírají z kůže při večerním ošetřování pleti.

Jojobový olej

Z hlediska složení se jedná o vosk a proto se neužívá vnitřně, neboť prochází trávicím traktem nezměněn. Běžně je však označován jako olej. Patří k nejcennějším přírodním olejům. Je vhodný pro jakýkoli typ pokožky.

Udržuje přirozenou vlhkost pokožky, pravidelným používáním se citlivá, suchá a podrážděná kůže stává opět odolnou
Obsahuje vyvážený poměr pěstících látek s hojivou schopností
Pokožku ošetřuje, regeneruje, vyhlazuje a pomáhá v péči o aknózní pleť
Má přirozený ochranný UV-filtr 3 až 4
Jojobový olej můžete také používat k ošetřování svých vlasů. Pár kapek jojobového oleje vmasírovaných do vlhkých vlasů jim dodá hebkost, jemnost a navrátí přirozený lesk.

Brutnákový olej

Již slavný starořecký básník Homér užíval brutnák jako svou zklidňující rostlinu, jak se dozvíme z literatury. Brutnákový olej je ideální pro péči o problematickou pokožku se sklonem k přesušování a praskání. Používá se nejen pro masáž obličeje, ale  i celého těla. Obsahuje dvojnásobné množství vícenenasycené mastné kyseliny gama-linolenové než pupálkový olej. A tak pro své vlastnosti  je vynikající pro kůži postiženou ekzémy, lupénkou či alergií. Má hojivé a regenerační účinky. Je vhodný na popáleniny a záněty pokožky. Při vnitřním užívání snižuje hladinu cholesterolu v krvi a pomáhá při atopickém ekzému. Působí proti bušení srdce a posiluje srdeční činnost, pomáhá při nadýmání a zmírňuje příznaky premenstruačního syndromu.

Meruňkový olej

Meruňkový olej je vynikající pleťový a masážní olej, vhodný pro všechny typy pokožky. Hodí se k péči o jemnou, velmi citlivou pleť.Je tím nejlepším pro dětskou pokožku, vhodný i pro miminka a batolata. Ošetřuje a regeneruje suchou a popraskanou kůži, blahodárně působí při potížích s akné a ekzémy, pečuje o kůži poškozenou nadměrným opalováním. Tvoří základ vysoce kvalitních masážních směsí.

Mandlový olej

Mandlový olej se řadí se mezi nejcennější rostlinné oleje. Pokožce dodává pocit hebkosti, mírní podráždění, chrání ji a pomáhá především suché kůži se sklony k olupování, svědění a popraskání. Mandlový olej patří k nejpoužívanějším při aromaterapeutických masážích a je důležitou složkou kvalitních masážních a tělových olejů. Vtíráním do kůže a masáží pomáhá správně zvolený olej pokožku regenerovat, zachovat její pružnost, pevnost a vláčnost, obnovovat přirozený lipidový filtr a podporovat přirozenou hydrataci pokožky.

Šípkový olej

Olej lisovaný ze semen plodů šípků je bohatým zdrojem vitamínu A a vícenenasycených mastných kyselin, zejména gama-linolenové. Olej načervenalé barvy je pro své vynikající regenerační, pěstící a hojivé účinky ideální pro suchou a zralou pleť. Intenzivně ošetřuje a vyhlazuje, podporuje vitalitu a regeneraci, reguluje tvorbu kožního mazu a zklidňuje záněty. Může se ředit s jiným základním olejem v poměru 1:9 (např. jojobovým nebo mandlovým).

Makadamový olej

Makadamový olej má vysoký obsah vitamínů a minerálů. Vyniká schopností zvyšovat pružnost, vláčnost a elastičnost pokožky. Pleť je po ošetření jemná a vitální. Pleť vyhlazuje a působí silně antioxidačně. Je přírodním a zcela přirozeným zdrojem cenných a v mnoha případech dokonce nenahraditelných látek. Vitamíny, minerály a stopové prvky obsažené v luxusních kosmetických olejích velmi dobře prostupují kožní bariérou až k zárodečné vrstvě pokožky.

Růžový olej – Rosa Damascena flos

Pozvolnou macerací okvětních lístků Damascenské růže docílíme velmi kvalitní a biologicky účinný - růžový olej.  Jedná se o jeden z nejluxusnějších olejů používaných v kosmetice. Růžový olej velmi aktivně zvyšuje elasticitu a tonus pokožky, zpevňuje ji, hydratuje, vyživuje, regeneruje, relaxuje a čistí. Růžový olej obsahuje vysoké množství vitamínů a minerálů a je přírodním a zcela přirozeným zdrojem cenných a v mnoha případech dokonce nenahraditelných látek. Vitamíny, minerály a stopové prvky obsažené v růžovém oleji velmi dobře prostupují kožní bariérou až k zárodečné vrstvě pokožky.

Avokádový olej – Persea Gratissima

Avokádový olej urychluje hojení a regeneraci, změkčuje ztvrdlou kůži. Po zahřátí je avokádový olej vhodný jako obličejová maska na podrážděnou, přesušenou a uhrovitou pleť. Je určený zejména na jemnou a citlivou pokožku. Vitamíny, minerály a stopové prvky obsažené v avokádovém oleji  velmi dobře prostupuje kožní bariérou až k zárodečné vrstvě pokožky.

Olej z muškátové růže

 Tento olej přispívá k lepší hydrataci pokožky. Navíc působí preventivně a koriguje známky fotostárnutí a kožní problémy vzniklé v důsledku slunečního záření. Aktivní složka karagén ( Chondrus Crispus ) má silný hydratační účinek po 24 hodin, dlouhodobě umožňuje hloubkové vyhlazení pokožky. Směs peptidů peptinu, serinu, argininu a prolinu působí zpevňujícím účinkem.